számlázás

warning: Creating default object from empty value in /home/betaboltw3hhu/public_html/betasofthu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

BÉTA-PM Profit Master Számlázó és készletkezelő program

A számlázási gyorsaságát még egyetlen program sem tudta felülmúlni. A lehető legkevesebb billentyűleütéssel a lehető leggyorsabban lehet számlázni. Az előkészített számlák kezelése egyedülálló megoldás a számlázó programok között.

BÉTA-SZWIN Számlázó programok

Választható forintos vagy eurós, forintos és eurós, továbbá tetszőleges valutás számlázó program. A számla lehet egy nyelvű vagy két nyelvű. Online kassza helyett is alkalmazható. Havonta feladás készíthető a számlák adatairól a nyomtatványkitöltő programhoz (ÁNYK-PTGSZLAH)

Előleg számla tartalma az áfa törvény alapján

Új információ merült fel az előleg számla tartalmával kapcsolatban, miszerint az "már konkretizált egyedi teljesítésekre vonatkozik".

Az áfa törvény 159. § (3) ezt írja: A kapott előlegről kibocsátott számla "annak a termékértékesítésnek, szolgáltatásnyújtásnak az adatait tartalmazza, amelynek teljesítése fejében járó ellenértékébe az előleg beszámítható."

Előleg az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásban

Az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásban külön jelölni kell az előleg számla tételeket és a beszámított előleg számla tételeket is. Ehhez a programnak fel kell ismernie ezeket. A béta számlázó programoknál ez a következőképpen történik. Az árutörzsbe fel kell venni az "Előleg" nevű árut. Utána az előleg árukódjának a paraméterekhez történő egyszeri megadásával lehet felismerhetővé tenni ezeket.

A kockázatelemzés fejlődésének hatása az áfaellenőrzésekre (forrás:ado.hu)

Az ügyfélkapun keresztül hozzáférhető a befogadott számlák tekintetében a partnereik által rájuk vonatkozóan teljesített áfa összesítő jelentés adatai.
http://ado.hu/rovatok/ado/a-kockazatelemzes-fejlodesenek-hatasa-az-afael...

Kérdések és válaszok a számlakiállításról 2017-ben (forrás:ado.hu)

A számlaadási kötelezettség és a megfelelő adattartalmú számla kiállítása az Áfa törvény egyik központi kérdésköre, melyet nemcsak a könyvelőknek, hanem a vállalkozóknak is részleteiben szükséges ismernie.
A cikk: http://ado.hu/rovatok/ado/kerdesek-es-valaszok-a-szamlakiallitasrol-2017...

Készpénzforgalom bejelentése ügyletenként? (forrás:adonavigator.hu)

Érdemes ezeket a szabályokat akkor is folyamatosan fejben tartani, ha éppen nem beszélünk róla a változások között.
http://www.adonavigator.hu/blog/keszpenzforgalom-bejelentese-ugyletenken...

Nem láthat minden számlát a NAV (forrás:ado.hu)

Az elmúlt időben is többször is elhangzott, hogy jövőre minden számlát látni fog a NAV. úgy véli, hogy a számlázó programok bekötése a NAV-hoz nem jelenthet teljes körű megoldást. Ez ugyanis jogi és gyakorlati akadályokba ütközik.
http://ado.hu/rovatok/ado/nem-lathat-minden-szamlat-a-nav

Teljesítés időpontja a határozott idejű elszámolás számláján. (forrás: ado.hu)

A cikk két példán keresztül mutatja be a teljesítés időpontjának megállapítását. Az egyik esetben a tárgyhó közepén, a másik esetben a tárgyhót követő hó 15. napján van a fizetés megállapodás szerinti határideje.
http://ado.hu/rovatok/ado/mikor-kell-szamlazni-x

NAV tájékoztató a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségéről

Azt a tényt, hogy a pénztárgép használatra kötelezett adóalany bizonylatkibocsátási kötelezettségének számla kibocsátásával tesz eleget, köteles az állami adóhatóságnak az alábbi – nem jogvesztő – határidőig bejelenteni:

a tevékenységét már folytató adóalany 2014. január 23-t követő 15 napon belül, vagyis 2014. február 7-ig.

A bejelentést a PTGSZLAB adatlapon elektronikus úton kell megtenni, mely 2014. február 3-ától a NAV honlapjáról, illetve az alábbi linkre kattintva letölthető.