NOD32

warning: Creating default object from empty value in /home/betaboltw3hhu/public_html/betasofthu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Azonnal frissíteni kell a windowsos számítógépeket (forrás:origo.hu)

Ideje futtatni a Windows Update frissítőszolgáltatást, a Microsoft ugyanis magyar idő szerint kedd este biztonsági frissítéseket adott ki az összes támogatott és nem támogatott rendszeréhez.
A cikk: http://www.origo.hu/techbazis/20170614-microsoft-adobe-2017-junius-patch...

Tags:

Előzze meg Ön is a Wanna Cry kártevő okozta adatvesztést!

Az alábbiakban olvasható az ESET antivírus cég körlevele.

Egy újabb nagyszabású zsarolóvírus hullám fenyeget több országot világszerte, közte hazánkat is, így fontosnak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmét a megnövekedett számú fertőzött e-mailek okozta veszélyekre. A legtöbb zsarolóvírus terjedési mechanizmusához hasonlóan a legújabb Wanna Cry fertőzés is e-mail csatolmányként terjed. A Microsoft soron kívül a már nem támogatott operációs rendszerekhez is adott ki biztonsági frissítéseket, amiket itt érhet el:
http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4012598

Zzsarolóvírusok (forrás: eset.hu)

Az ESET szerint ha a TeslaCrypt újabb verzióival (v3, v4) fertőződött a gép és a titkosított fájlok .xxx, .ttt, .micro, .mp3 kiterjesztést kaptak, vagy változatlanul maradtak, az ESET TeslaCrypt Decrypter program segítségével visszaállíthatók a dokumentumok.
Az eset oldala: https://www.eset.hu/zsarolovirusok?utm_source=F%C5%91oldali%20banner&utm...