számlázóprogram

warning: Creating default object from empty value in /home/betaboltw3hhu/public_html/betasofthu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Számlázó program online pénztárgép helyett

2016. szeptember 30-ától és 2017. január 1-től jelentősen bővül az online pénztárgépek használatának kötelezettsége. Számlázó program használatával elkerülhető ez a kötelezettség. Vállalni kell, hogy minden vevő számlát kap. A számlák adatait havonta le kell adni az adóhivatalnak a PTGSZLAH nyomtatványon. A Béta Software számlázó programjai alkalmasak a PTGSZLAH nyomtatvány leadására az ÁNYK nyomtatványkitöltő programon keresztűl.
Itt egy cikk a témában: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/ujabb-agazat...

NAV tájékoztató a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségéről

Azt a tényt, hogy a pénztárgép használatra kötelezett adóalany bizonylatkibocsátási kötelezettségének számla kibocsátásával tesz eleget, köteles az állami adóhatóságnak az alábbi – nem jogvesztő – határidőig bejelenteni:

a tevékenységét már folytató adóalany 2014. január 23-t követő 15 napon belül, vagyis 2014. február 7-ig.

A bejelentést a PTGSZLAB adatlapon elektronikus úton kell megtenni, mely 2014. február 3-ától a NAV honlapjáról, illetve az alábbi linkre kattintva letölthető.